Påmelding til høstens danseklasser starter 23. april

Fra Studio3 Juleforestilling 2018

Fra Studio3 Juleforestilling 2018

Da er vi klare for påmelding til ny dansesesong på Studio3 fra tirsdag 23. april kan du logge inn på under fanen «påmelding» og melde deg på høstens danseklasser. Eksisterende elever vil sikre seg plass dersom de melder seg på innen 1 mai. Fra denne datoen åpner vi påmelding for andre. Timeplanen for Kongsberg og Notodden finner du på http://www.studio3-dance.no/klasser/  fra 23. april.

Høstsesongen starter i uke 35 og vi vil jobbe mot vårt årlige store danseshow helgen 7.-8. desember på Musikkteateret med obligatoriske øvelser søndag 1. desember. Vi har fri i uke 40 på Kongsberg og uke 41 på Notodden. Siste undervisningstime er uke 49 i forbindelse med forestillingen vår.

 

HØSTENS NYHETER:

-          Musikalstepp: Ungdom/voksne. Vi fortsetter med step på timeplanen men etter ønske fra flere foreldre er den flyttet senere på kvelden. Vi er så heldige å ha Andrea som er ekstremt dyktig i step. Hun har valgt å sette opp en show variant av der man kombinerer musikal og step. Man kan hovedsakelig dele steppdansstilen inn i to retninger: rytmisk stepp og musikalstepp. I denne timen kommer vi til å ha hovedfokus på musikalstepp. Musikalstepp tar utgangspunkt i at man kan bruke trinn man har lært i for eksempel jazz og andre dansestiler, som ikke er standard steppetrinn, men gjøre dem på en ”steppete” måte. Hovedmålet for stepp i musikaler er å gi forestillingen en ny dimensjon, og det er derfor også viktig med det sceniske uttrykket, og ikke bare hvordan trinnene høres ut.

En viktig del av disse timene kommer til å være det tekniske ved stepp og den rytmeforståelsen det innebærer. Hver time avsluttes med å lære en/fortsette på en koreografi, tatt fra musikalens verden.

-          Commercial Girly Style: Fra 7. klasse. Dette er en feminin variant av hiphop sjangeren. Commercial er en sjanger hvor det blandes ulike dansestiler fra hip hop- og koreografiverdenen. Sangene som oftest brukes er kommersielle sanger som du  hører på radio eller tv. Stilen og musikken avhenger av pedagogen, og i noen Ladystyle-klasser vil det også være fokus på å danse med høyehælte sko.

 

ALDERS INNDELINGER OG NIVÅER:

-          For 2-3 åringene er det viktig at barnet har fylt 2 år når dere starter på dans.

-          For 4-5 årsgruppa er det viktig at barnet fyller 4 år når dere melder på dette partiet. Fyller barnet år seint på året er det fint om dere melder på 4-5 årsgruppa etter nyttår. Ta gjerne kontakt ved eventuelle spørsmål.

-          For deg som begynner i 9 klasse til høsten og går jazz eller hiphop 7-8 klasse, må du starte på jazz grad 1 eller hiphop grad 1. I samarbeid med din danselærer kan du melde deg på grad 2 og 3 etter hvert.

-          De danseklassene som har flere grupper (A og B) er det ingen nivå forskjell på disse timene. Det er kun for å få plass til alle danserne i den aldersgruppa og gir dere mulighet til å velge den dagen og tidspunktet som passer best.

 

FOR DEG SOM STARTER I 7. KLASSE TIL HØSTEN:

Til høsten kan du starte å spesialisere deg i de ulike dansestilene vi tilbyr på Studio3. Du kan velge mellom: Jazz, Hiphop, Moderne, Klassisk ballet og Breakdance. Er du av de som er allsidig og synes både hiphop og jazz er like moro, kan du da gå på flere dansetimer og få flergangsrabatt. Første uka ved oppstart vil uansett være en prøveuke, der dere kan prøve flere klasser før dere bestemmer dere for hva dere vil fortsette på.

I tillegg kan du starte med konkurransedans i grenene Pom (dusker) som er basert på jazz og klassisk teknikk, eller Hiphop som går på de ulike stilene i hiphopsjangeren blandet med noe turnteknikk. Konkurranselagene er annerledes i forhold til de vanlige danseklassene våre ved at du binder deg til å jobbe med laget mot et felles mål. Vi har uttak for å få jevnest mulige lag, og da også bli kjent med nye dansere som vil være på laget ditt. Du må beregne mer tid til laget og trening og må ha viljen til å yte det lille ekstra i det kommende året. Til gjengjeld får du muligheten til å oppleve lagfølelse, mestringsfølelse og få en stor læringskurve. Vi oppfordrer til å kun melde seg på en av de to kategoriene våre det første året som konkurransedanser, ettersom det ligger en del mer arbeid i det. Så da må du velge enten Hiphop eller pom, når du skal gå på audition. Vi anbefaler alle våre dansere å ta en ordinær dansetime ved siden av konkurranselaget, for å få påfyll av danseteknikk. Ved påmelding, krysser du deg av på junior for de som er 13-16 år, og senior for deg som har fylt 17 år og opp. Laginndelinger, timeplan og trener for man vite i starten av juli 2019.

KONKURRANSEPARTIER:

For å kunne stille i Konkurransepartiene, må du være medlem av klubben vår KIF Konkurransedans. Klubben ble opprettet i 2016 og er underlagt KIF Hovedstyre. Påmeldingen skjer via Studio3, men vil senere bli overført til Kif databasen der dere får separat faktura fra klubben. Det blir audition 19. mai for både juniorer og seniorer. Dersom du ikke er med på audition, blir du plassert på et lag og vurdert i løpet av høsten. Påmelding til konkurranselagene gjelder for et år, med fokus mot norgesmesterskap i mars 2020. Les mer på http://www.studio3-dance.no/cheerdans/. For konkurranselagene kommer det i tillegg til kursavgift, kostnader som overtrekksdress, bekledning (pomsko og strømpebukser), lisens/forsikring, deltageravgift/reise/opphold ved konkurranser.

008A5610.jpg